Bikkelen in Zoetermeer!                                                           door Gerda Jongejeugd

Zaterdag 21 mei was het eindelijk weer eens zover …..: een vriendschappelijke krachtmeting tussen een deel van de landelijke drakenbroeders & -zusters. Terwijl het vrijdag nog pijpenstelen had geregend, troffen we een zonovergoten speelveld aan bij de Dutch dragons in Zoetermeer.

Onze eigen boot hadden we helaas vanwege een beschadiging op honk moeten laten. Ducttape is functioneel (zelfs bij drakenboten), maar is niet echt representatief.

Slechts met 7 teams met gemiddeld 12 peddelaars per boot en 4 boten, werd ervoor gekozen om enkel de 200 m te varen en werd de 2000 m ingekort tot 1500 m.

Op de 200 m lieten we het liggen en leken niet op gang te kunnen komen. Een slechte conditie? Welnee!

Op de 1500 m raakten we in de cadans en veranderden we in een diesel !

Fred stuurde de boot scherp door de binnenbochten, Carina gaf een extra slag op de trom en Frank brulde en telde nog eens extra af voor nog meer power in de boot.

Zouden we dan toch nog in de prijzen vallen? Tromgeroffel….  Jawel, de 2e plaats voor de Odysseus dragons op de 1500 m !!!

We ontvingen een oranje gehaakte draak op plank, echt een collectors-item! Gemaakt door de oma van een Dutch dragon. Wat een werk!

Het was een gezellige dag en we zijn lekker bijgekleurd. Onze nieuwe gehaakte aanwinst staat op de bar van ons clubhuis.