Programma Zeekanoën 2018

Aangezien zeekanoërs sterk van het weer afhankelijk zijn zullen in 2018 ongetwijfeld tochten gewijzigd worden. Ook zullen sommige data wellicht voor minder deelname zorgen. Indien nodig en bij voldoende animo zijn wijzigingen op het programma altijd bespreekbaar en is het mogelijk om spontaan tochten in te lassen. Dit geldt eveneens voor meerdaagse tochten aangezien concrete plannen hiertoe veelal in de loop van het seizoen handjes en voetjes krijgen in combinatie met andere binnen – en buitenlandse kanotochten.
Het programma is een raamwerk van vaarmogelijkheden en dient met bovenstaande opties gelezen te worden.

De tochten vinden zowel plaats op zout – als zoet water. Laatstgenoemden zijn relatief kort en vinden plaats op het IJsselmeer/Markermeer. Voor de beginnende zeekanovaarder dan wel de belangstellende ervaren kanovaarder uit andere kanodisciplines, zijn dit goede mogelijkheden om eens te proeven aan het varen op het grote water onder de begeleiding en hoede van een aantal ervaren zeekanoërs. Dit uiteraard alleen bij acceptabele weercondities.

Aan de hand van deze persoonlijke ervaringen kan het varen van andere tochten op open onbekend (zee)water verder worden overwogen. De definitieve beslissing over dergelijke deelname wordt in alle gevallen genomen door de tochtleider (eventueel in overleg met de zeekanocommissie). Belangrijk hierbij zijn uiteraard de te verwachten weercondities. Als leidraad voor het al of niet doorgaan van tochten geldt overigens een maximum windkracht van 5 Bft. en is daarnaast nog afhankelijk van het te bevaren traject ( hoger – en lagerwal ), windrichting en watertemperatuur.

In elk geval moet de (beginnende) zeevaarder beschikken over een adequate zeekano, passende uitrusting, een goede conditie en voldoende vaartechniek om de deelname tot een succes te maken (de vereniging beschikt over 1 zeekano met uitrusting) e.e.a. ter beoordeling van de tochtleider. Ervaringen met beginnende zeevaarders leert dat met name een goede conditie, ook vlak na de winter, van belang is en soms wordt onderschat. Ook tegen de wind en golven in moet je thuis kunnen komen !

Iedereen die van het kanovaren op grootwater wil proeven en verdere informatie wil ontvangen, is van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de zeekanocommissie:  Email 
Tel: zie colofon (contactpersonen)

Datum Dag Tocht Omgeving Afstand Vertrek club Nadere info
18 maart zo Openingstocht ‘Rondje Marken” Markermeer ca. 20 km. 09:30 uur Vertrek en aankomst vluchthaven de Nes (via „Het Paard” en de haven)
14 april za DenHelder(‘t Kuitje)-Strand Texel
Razende Bol-‘t Kuitje
Marsdiep/Wad ca. 30 km. 09:00 uur LW Den Helder 13:47 uur. HW Den Helder 07.35 uur
6 mei zo Schardam-Wijdenes-Hoorn-Schardam  Markermeer ca. 25 km. 09:30 uur  Vertrek en aankomst Schardam
02 juni za Kornwerderzand - Harlingen vv. Wad ca. 30 km. 09:00 uur

HW harlingen 13:05 uur. 

22 juli zo

Andijk - De Kreupel - Medemblik - Andijk

IJsselmeer ca. 25 km. 09:00 uur  
25/26 aug za/zo Weekend Noord Beverland Zeeland ca. 5o km.  08:00 uur HW Vlissingen 14.49/15.19uur. Vertrek Colijnsplaat via Zandkreeksluis 
naar Veertse Meer. Via Roompotsluis terug
16 sept zo Den Helder(Huisduinen)- Oudeschild -
Huisduinen
Marsdiep/Wad ca. 30 km.   09:00 uur  HW Den Helder 12:27 uur
13 okt za IJburg-Pampus-Hooft-De Schelp
of Vuurtoreneiland-IJburg
Markermeer  ca.30 km.  09: uur   

 Onderaan de pagina staat een link naar het zeekanoprogramma 2018 in PDF, die je kunt downloaden en printen.

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram programma_2018_zee.pdf37.35 KB