Clubgebouw verduurzamen vrijdag 22 april

Published On: 21 april 2022Categories: Nieuws

AKV Odysseus doet mee aan de Rabobank actie ‘Verduurzamen maatschappelijke gebouwen’. Maatschappelijke gebouwen, waaronder sportverenigingen, vervullen een belangrijke functie in een dorp, stad of gemeente. De coöperatieve Rabobank wil zijn klanten helpen om te verduurzamen en heeft deze actie opgezet om dit te realiseren.En … Odysseus is tot één van de winnaars 2022 uitgeroepen!

Wat hebben we gewonnen: De Rabobank sponsort de winnaars met het financieren van de helft van het benodigde budget voor de aanschaf van een pv-installatie (zonnepanelen).

Met het zelf opwekken van elektriciteit wordt Odysseus zelfvoorzienend en wellicht (een geringe) netto elektra leverancier.

Op vrijdag 22 april was er een media- en fotosessie georganiseerd op het clubterrein, samen met de Rabobank-vertegenwoordiging, om dit te vieren. Naast enkele “bobo’s” van de vereniging waren ook leden van de onderhoudsgroep en andere belangstellenden hierbij aanwezig.

Iedereen bedankt voor de belangstelling, het was een gezellige en enthousiaste bijeenkomst. Ook de vertegenwoordiger van de Rabobank, mw. Ciska Plomp-Benninga, bedankte ons voor de warme ontvangst.

De vereniging greep deze kans uiteraard aan om zich goed neer te zetten en voor het promoten van de kano- en watersporten binnen onze “Alkmaarse” club.

Deze prijs is een flinke opsteker voor de vereniging en het sluit mooi aan bij de maatregelen die de vereniging zelf al heeft uitgevoerd om het elektraverbruik te minimaliseren. Als vereniging kunnen we zeker ook nog een vervolg geven op het plaatsen van PV-panelen op het dak, door bijvoorbeeld het douchewater op duurzame manier te verwarmen en in de toekomst wellicht de gasaansluiting vaarwel te zeggen.

Misschien vind je dit ook interessant: