Openingstocht van het seizoen (1 april 2023)

Published On: 21 april 2023Categories: Nieuws

Hier een link naar het Fotoalbum van de tocht.

Door Piet en Irma Loos

Met deze tocht in en om Alkmaar wilden we beginnende, een tijdje niet gevaren, en ingedutte vaarders, motiveren om weer een keer te gaan varen. Om tien uur druppelden 10 personen binnen op de club, waar de twee banners, club- en Watersportverbond-vlaggen vrolijk wapperden voor deze feestelijkheid. Ondanks het miezerige en koude weer, dat niet uitnodigde om te gaan varen, zijn we toch om half 11 van wal gegaan.

De tocht ging richting Singel , langs de molen van Piet en de Hoevervaart, Tiny houses richting Oude Gracht, Verdronken Oord, Luttik Oudorp en het Veneetse eiland naar de Boombrug en de Nieuwlandersingel retour naar de club.
Halverwege de tocht brak toch de zon door, dus de thuisblijvers hadden ongelijk. ha ha. Renate, Sandra en Annemiek hadden de soep al opgezet, en ik heb de broodjes in de oven gedaan. Roland zorgde voor de koffie en thee. Dus in no time zaten we gezellig soep met brood te eten, en na te kletsen.

Deze tocht is goed ontvangen en was gezellig. Ook zijn er nieuwe vaarcontacten gemaakt, zodat van de zomer er hopelijk veel plezierige kilometers op het water gemaakt kunnen worden. Volgens de deelnemers was dit voor herhaling vatbaar.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Oude vaarroute hersteld

    15 april 2024

  • Grote schoonmaak 20 april

    20 maart 2024

  • DragonTrek 9 maart 2024

    31 januari 2024