Over Odysseus

De Alkmaarse Kanovereniging Odysseus is een actieve vereniging waar je terecht kunt voor het beoefenen van diverse takken van de kanosport.  Odysseus is lid van het Nederlands Watersport Verbond en Nederlandse Drakenboot Federatie. Lees elders op de site wat Odysseus allemaal te bieden heeft.

De vereniging heeft ongeveer 200 leden. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. De vereniging beschikt (binnenkort weer)over een goede accommodatie, zoals o.a. kanoloodsen, een krachthonk en een kantine, waar het na het kanoën goed toeven is.

Mocht de kanosport jou iets lijken, neem dan gerust contact op. Je kunt natuurlijk ook op één van de clubavonden (april t/m september, woensdag en vrijdag vanaf ca. 19.00 uur) een kijkje komen nemen.

Als je besluit om lid te worden, dan hoef je niet meteen over een eigen kano te beschikken. De eerste tijd kan een kano van de vereniging worden gehuurd. 

Voor meer informatie stuur een email via „contact”.

 

 

Routebeschrijving naar kanohuis

Vanaf Amsterdam:
U volgt de A9 richting Alkmaar. Bij knooppunt Kooimeer volgt u de borden „Ring Alkmaar (West) Centrum”. Op verkeersplein Kooimeer neemt u de tweede afslag naar de Vondelstraat. U volgt de borden „Centrum Kooimeer”. Bij de rotonde neemt u de tweede afslag. Na 185 meter maakt u een bocht van 180 graden zodat u op de andere weghelft komt. Na 30m vindt u de ingang van AKV Odysseus aan uw rechterhand (tussen de flats „Prinsenhof” en „Vondelstaete”). 

Vanaf Den Helder:
Volg de N9 (Rijksweg) richting Alkmaar. Bij het begin van de bebouwde kom Alkmaar volgt u de N9 (Steve Bikoweg). Op de Kooimeerrotonde neemt u de derde afslag. U volgt de borden „Centrum Kooimeer”. Bij de rotonde neemt u de tweede afslag. Na 185 meter maakt u een bocht van 180 graden zodat u op de andere weghelft komt. Na 30m vindt u de ingang van AKV Odysseus aan uw rechterhand (tussen de flats „Prinsenhof” en „Vondelstaete”).

Je kunt de route bepalen met de routeplanner.

 Odysseus ook op facebook