Toervaren bij Odysseus

Toertocht ergens in Nederland Toeren in de 10 persoons canadese kano Op het Zwet bij Wormer

Odysseus heeft een heel actieve toergroep. Onder leiding van de toercommissie worden er tochten georganiseerd binnen en buiten de regio. Een van de bekendste is de Schermerrally. Deze toertocht gaat door over het Noord-Hollands kanaal en door de Schermer en is 42 km. Door het rijden van een botenwagen is het echter mogelijk elke afstand in een meervoud van 10 km te varen, zeer aantrekkelijk voor de wat minder getrainde kanoër.

Clubavonden en het hemelvaartkamp

Elke woensdag en vrijdagavond is er een clubavond waarbij er in groepen wordt gevaren met aan het einde van de avond een drankje in de kantine. Voor de leden die geen eigen kano bezitten is het mogelijk een kano te huren. Ieder jaar organiseert de toercommissie rond Hemelvaart het Hemelvaartkamp. Altijd op een andere mooie vaarlocatie in Nederland worden er gedurende enkele dagen mooie tochten gevaren.

Henk Oudejans beker

De Henk Oudejans beker is ontstaan ter nagedachtenis aan het Odysseus lid Henk Oudejans. Hij is tijdens een kanotrektocht door de bliksem getroffen en heeft dit helaas niet overleefd. De beker wordt elk jaar uitgereikt aan de persoon die de meeste toerkilometers heeft gevaren. Kilometers tellen als punten, daarnaast is het mogelijk om extra punten te halen op bijzondere evenementen, zoals oa. de Schermerrally en de Clubkampioenschappen. Na elk evenement wordt de stand bijgewerkt zodat je precies weet waar je staat in het klassement.

Seniorengroep

Een actieve senioren groep vaart ieder dinsdag een tocht ergens in het mooie Noord Holland. Vaak wordt ook nog 1 á 2x per jaar een trektocht georganiseerd.

Voor meer informatie: Email

Met het progrmma  „afstandmeten” kun je tochten voorbereiden of de gevaren kilometers vasstellen. Klik hier voor de link.