Drakenbootvaren bij Odysseus

De Odysseus Dragons Alkmaar is een competitief drakenboot team binnen Odysseus. Onder onze oude naam “Alkmaar Dragons” voeren we al jaren door de wateren van Alkmaar.
Wij zijn sinds enige jaren samengegaan met de Kanovereniging Odysseus. Vandaar de naamswijziging: „Odysseus Dragons Alkmaar”.

De drakenboot sport is een teamsport met een groot team.
In de boot zitten 20 peddelaars, een stuurman en een drummer die samen zo snel mogelijk proberen te varen.
Binnen de drakenboot sport zijn kracht, conditie, techniek maar ook coördinatie en teamspirit heel belangrijk. We moeten samen en exact gelijk peddelen om de juiste cadans in de boot te krijgen.

Onze ambities zijn : Op het hoogste niveau meedraaien binnen Nederland. Iets waar we al jaren in slagen.

De Odysseus Dragons Alkmaar willen de drakenboot sport in een prettige teamambiance beleven. Door zowel in de boot als buiten de boot het maximale te geven aan het team, met respect naar onze teamgenoten en naar onze tegenstander. Wij willen op een sportieve wijze met onze tegenstander omgaan en streven naar een hechte samenwerking.

Voor onze sponsors willen wij een prettige partner zijn waar de sponsor trots op is.
Wij willen een positieve uitstraling geven aan de bedrijfsvoering van onze sponsors en hen ondersteunen bij drakenboot gerelateerde bedrijfsactiviteiten zoals clinics en trainingen. Mocht u hier interesse in hebben neemt u dan contact op met onze vereniging d.m.v. een email aan bestuur@akvodysseus.nl .

Volg ons op Facebook!

En lees hier  hoe het ons team verging tijdens een wedstrijd op 21 mei 2022 en tijdens het Nederlands Kampioenschap 2022 in september.

Een paar van ons hebben in september 2022 meegedaan aan de TraverSeine in Parijs. Lees hier hun verslag.

Galerij

Klik op de foto om deze te vergroten. 

Aanmelden ?

Kano jij binnenkort met ons mee?

Aanmeldformulier