Toervaren bij Odysseus

Toerisme is de meest beoefende tak van de kanosport. Dat komt door een aantal oorzaken. De kano (daar gebruik je een peddel met één blad) en de kajak (daar gebruik je een peddel met twee bladen) zijn de meest veelzijdige vaartuigen die je kunt bedenken. Ze zijn licht en dus goed transportabel per auto of trailer(tje). In de vouwbare uitvoering ook per openbaar vervoer.

En dan zijn alle gebieden op de wereld bereikbaar en kan de kano/kajak (in de juiste uitvoering), gebruikt worden om b.v. hoog in de bergen wild water te varen, maar ook om de wijde oceanen en zeeën te bevaren. Maar vooral ook alle wateren daar tussenin. Dus ook rustige meertjes, kleine slootjes, kanalen en beekjes enzovoort. Bovendien is het een echte Eco-sport. D.w.z. wij veroorzaken tijdens het varen geen lucht en/of lawaaivervuiling en je komt op plekken waar echt niemand anders komen kan.
Maar om deze opsomming tot onze vereniging te beperken. In onze vereniging zijn er leden die grote en verre tochten maken in allerlei landen zoals bijvoorbeeld lange tochten over Deense, Zweedse, Duitse, Franse, Kroatische rivieren, meren en zeeën. Toch worden de meeste tochten gevaren in Alkmaar en omgeving en in Nederland, waar wij ook prachtige (natuur)gebieden hebben die uitermate geschikt zijn om tochten te maken. Bijvoorbeeld: De Biesbosch, De Weerribben, Nieuwkoopse-, Vinkeveense- en Loosdrechtseplassen, Eilandspolder, Friese Meren, Groningse Maren en vele andere gebieden. Populair bij ons zijn de wekelijkse trainingsavonden op woensdag en vrijdagavond en op de zondagochtend. Allemaal geschikt voor een ieders vaarniveau.

Op de dinsdagen wordt er ‘s zomer en ‘s winter een grotere tocht gevaren met een afstand tussen de 20 en 30 kilometer. ‘s Winters meestal vanaf het clubgebouw. In voorjaar, zomer en najaar gaan we met de botentransportwagen naar mooie gebieden elders in het land. Kijk voor een impressie eens naar een van de bijdragen voor december 2022 in de voormalige Foto-Film-rubriek . Tevens worden er tijdens deze periode vaak, in verschillende samenstellingen, in binnen- en ook in buitenland één-daags tochten en ook meer-daagse kano-kampeertochten georganiseerd.

Natuurlijk kun je als je pas begint niet mee met de langere tochten en wil je eerst eens zien wat jouw mogelijkheden zijn en welke kajak voor jou geschikt is. Daartoe kun je gebruik maken van de verenigingskano’s en rustig op de verenigingsavonden en zondagmorgen oefenen en uitzoeken welke kano voor jou het meest geschikt is. Heel belangrijk is het om in het begin meteen de juiste peddeltechniek aan te leren. Daartoe organiseren wij cursussen waar de accenten liggen op het aanleren van de juiste techniek en er ook aandacht is voor veiligheid, kleding enz.

Galerij

Klik op de foto om deze te vergroten. 

Aanmelden ?

Kano jij binnenkort met ons mee?

Aanmeldformulier