Suppen bij Odysseus

Wat is suppen?

De meeste mensen weten inmiddels wel wat suppen is. Sup betekent Stand Up Paddling, oftewel staand peddelen. Suppen is een watersport. Je hebt vast weleens een supper gezien, staand op een soort surfplank met een peddel in zijn hand. Een sup is anders dan een surfplank, de meeste sups die Supschool Alkmaar gebruikt zijn inflatables wat inhoudt dat ze dus opblaasbaar zijn.. Ook een verschil met surfen is dat je suppen met een peddel doet. Handig als je vooruit wilt komen… ;)

Over het ontstaan van suppen zijn meerdere verhalen, maar één van de mooiste is dat het ontstaan is op Hawai. Daar gingen de surf instructeurs op hun surfplank staan tijdens de golfsurf lessen, zodat ze overzicht konden houden op hun groep. Later gebruikten ze daarbij een peddel om beter te kunnen sturen.

Voor wie is suppen?

Iedereen kan suppen: jong en oud, kind en volwassenen, man en vrouw, bankhanger of sporter. Er is dus voor elk wat wils. Je kan helemaal zen van de sup af komen, of helemaal uitgeput dat je echt merkt dat je gesport hebt. Onze ervaren supinstructeurs geven suples aan beginners en gevorderden. We merken de laatste tijd dat de mensen die een eigen supboard hebben graag een paar lessen willen volgen. Dat is natuurlijk mogelijk. Je kan ook altijd mee met onze suptours met je eigen sup, tegen een gereduceerd tarief natuurlijk. Suppen is heerlijk om in je eentje te doen, maar het is af en toe ook fijn om eens mee te gaan met een groep.

Waar kan je suppen?

Suppen kan echt overal waar water te vinden is: kanalen, grachten, rivieren, sloten, vijvers, meren en op zee. Gelukkig is er in Nederland genoeg water, en zijn er duizenden plekken om te ontdekken op je supboard.

Wanneer kan je suppen?

Nou, dat kan bij ons het hele jaar door, 365 dagen per jaar zijn we open. Alleen als er ijs ligt, bij storm en onweer worden al onze activiteiten afgelast. Het zal je misschien verbazen, maar de meeste keren kunnen we gewoon doorgaan met onze supactiviteiten. Koud in de winter? Nee hoor, tijdens het suppen krijg je het lekker warm.

Wat bieden wij aan bij Supschool Alkmaar ?

Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Van suples tot kinderfeestje, full moon suptours en bedrijfsuitjes. We bieden speciale arrangementen aan met leuke Sup clinics. En natuurlijk ook speciale activiteiten voor kinderen: Supfit Kids. Dan doe we leuke spellen en wedstrijden op de sup, daarbij staat plezier maken en suppen centraal.

Tijdens onze suplessen leer je alles wat je wilt weten over suppen.

Voor volwassenen hebben we SupFit, dat kan je zien als een soort bootcamp op een sup. Spierpijn gegarandeerd!

Voor de gevorderde suppers zijn er trainingen met andere gevorderden. Daarbij geven onze instructeurs oefeningen en tips en tops mee.

Wil je een keer komen suppen met je hond, dan is dat ook mogelijk. Zoals ik al zei, het kan ons niet gek genoeg, zolang we het maar op een veilige manier kunnen doen.

Voor een duidelijk overzicht van alle activiteiten van Supschool Alkmaar kijk je op www.supschoolalkmaar.nl

Foto’s

Klik op de foto om deze te vergroten. 

Aanmelden ?

Kano jij binnenkort met ons mee?

Aanmeldformulier