Zeekanoën bij Odysseus

” De geweldige ervaring om met een groep zeekanoërs van wal te steken en koers te zetten naar de “Razende Bol” of de Waddeneilanden met af en toe zeehonden als bondgenoot” ! 

Met een kano ben je op groot water niet meer dan een klein stipje. Leuk als het water zo glad is als een spiegel, maar verraderlijk bij wind, golfslag en stroming. De veiligheid staat bij varen op groot water dan ook op de eerste plaats. De liefhebbers van deze tak van kanosport hebben zich binnen AKV Odysseus verenigd om hieraan gestructureerd invulling te geven. Om deel te kunnen nemen dien je over een goede conditie te beschikken: je moet minimaal 2 uur achtereen kunnen varen. Daarnaast worden je in de aanloop naar de eerste grote tocht steun-, reddings- en navigatietechnieken bijgebracht.  Ter verhoging van de veiligheid worden er ’s winters in het zwembad “De Hoornse Vaart” reddingsoefeningen met zeekano’s gehouden. Voor data: zie het actuele activiteitenschema. Tevens kan daarbij geoefend worden in het eskimoteren en andere kano- technieken.

Tochten

De tochten variëren van dagtochten op het IJsselmeer, Waddenzee en langs de kust met bezoeken aan droogliggende platen en eilanden tot meerdaagse trektochten langs de Waddeneilanden of in het buitenland. Lengte en locatie zijn afhankelijk van de inbreng van de deelnemers en het weer. De vereniging beschikt over één zeekano met uitrusting voor gebruik op groot water ten behoeve van de niet zeekano-bezitter. Voor beschermende kleding dien je zelf zorg te dragen.

Hier vind je het programma van het seizoen 2023 .

En voor de ervaringen van twee enthousiaste deelnemers vind je hier het verhaal van Maniet en hier van Tonny  .

Informatie

Voor informatie over zeekanoën kunt u terecht bij Henk Zwagerman, bv. via een mail aan de  Zeekano-commissie  .

Foto’s

Klik op de foto om deze te vergroten. 

Video’s

Aanmelden ?

Kano jij binnenkort met ons mee?

Aanmeldformulier