Alkmaar Light,   4 november 2022                                                                               door Ricardo Melgarejo

Ik las in de nieuwsbrief dat Kiek ons had uitgenodigd  voor een avondtocht met Soep-afsluiting. Nou dat wilde ik natuurlijk niet missen. Helaas kreeg ik de grote organisator zelf op woensdagavond aan de lijn ,  het ging niet door, de weersvoorspellingen waren te slecht.

Gelukkig is het weer in Nederland slecht te voorspellen, want de mail van donderdag gaf aan dat we toch gingen. Inclusief soep, en wie wil dat nu missen.

Om half zeven druppelden de eerste vaarders al binnen om hun boot of kleding op te sieren met allerlei knipperende en kleurige lichtjes. Die werden op hun plaats gehouden door touwtjes, tape en zelfs toilet-ontstoppers.  Bij het invallen van de avond leek het op de wal al prachtig. Cor had de meest ingewikkelde inklapconstructie bedacht zodat hij ook onder de lage bruggen door kom met zijn verlichte tweemaster. Fantastisch.

We vertrokken om half acht precies. Het was bladstil en droog. Wat hadden we  geluk met het weer. De vaarleider nam met ons de “regels” even door, bij elkaar blijven enz. Vlak voor de afvaart hebben we nog een minuut stil gestaan bij het overlijden van een van onze kanopoloërs.

Op het water was het een mooi gezicht al die lichtjes op de boten, iedereen wilde achteraan varen om het goed te kunnen zien. We hadden ook veel kijkers onderweg. Op elke brug stonden er wel mensen foto’s van ons te maken. Het zag er waarschijnlijk uit als een bewegende lichtsculptuur op het water.

We hebben onderweg verschillende stops gemaakt maar bleven in de boten. Er waren projecties op gebouwen, echt erg mooi,  en beelden die van binnenuit licht gaven. Alles was goed te zien vanuit de kano. Op het Waagplein hebben we Joep,  onze soep-opwarmer,  weer terug gestuurd naar de keuken 😊 want we hadden van al dat gepeddel en de indrukken wel wat trek gekregen.

Rond half 10 waren we weer bij het botenhuis,  alle lampjes weer in de tassen voor volgend jaar (kom jij ook?) en snel omkleden voor een lekkere kop soep.

Kiek, namens iedereen die meevoer,  dank voor de organisatie van deze gezellige avond en natuurlijk voor homemade soep. En Joep deed de kantinedienst, bedankt.

NB Aanklikken van een foto geeft deze vergroot weer en start de diavoorstelling.