17-11-2022 schreef Nico van Riemsdijk het volgende

“Hardy, Jan, Ik heb net de nieuwsbrief gelezen met het artikel over kanopolo.

Als ik in mijn geheugen graaf komt er het een en ander boven water.
Het was het jaar nadat Odysseus Nederlands kampioen werd in de 1e klasse. Na die tijd speelden we regelmatig demonstratiewedstrijden tijdens allerlei gelegenheden tegen een kleine vergoeding. Van deze vergoeding ging een deel naar de club en werden reiskosten en inschrijfkosten voor toernooien betaald. In die periode was dat een lucratieve bezigheid.

De demonstratie in Alkmaar was volgens mij rond 8 oktober. Via het bestuur? kwam de vraag binnen en ben ik als afgevaardigde naar een middenstandsvergadering gegaan waar allerlei activiteiten rond 8 oktober besproken werden. Onder het genot van een stukje leverworst, plakje kaas en de nodige vloeibare versnaperingen werd er een klap gegeven op de activiteiten en de benodigde gelden. Toen mij werd gevraagd wat de onkosten waren noemde ik een bedrag gebaseerd op wat er om me heen genoemd werd. Tot mijn verbazing was dat geen probleem en hebben we dat polo seizoen zonder noemenswaardige onkosten kunnen spelen.

Spelers waren toen Erik Eradus, Ronald en Erik Pel, Sander Kool, Cor en Nico van Riemsdijk, Frits, Anton en nog een aantal vrijwilligers. Na afloop werden we voorzien van lekkere hapjes en drankjes en was het nog lang gezellig. Wat betreft de sponsoring heb ik alleen met de winkeliersvereniging gesproken.  Mij is niet duidelijk geworden dat Pall Mall een grote sponsor was maar in die tijd was dat niet zo belangrijk.

Ik hoop hiermee wat achtergrondinformatie te hebben gegeven. Groeten.”